Ved forårstid nyder vel alle at se de små planter spire frem i haven. Dem har vi også, og de er da også dejlige – især når man kan stå ved vinduet i varmen og se dem. Men derude, i den vilde natur, der er også en mangfoldighed af planter og blomster som kommer når solen lokker med lidt varme.
På en god forårseftermiddag tog vi en tur i skoven til et sted hvor der gror blå anemoner. Dem er der ikke længere så mange af i vildtvoksende tilstand, men vi fandt dem og faldt pladask på maven for dem, og er de ikke skønne som deres kronblade næsten spejler en dybblå forårshimmel?


Også de hvide anemoner er smukke når de står og dækker hele skovbunden så det næsten ligner et snedække.

En god ven viste os hen til Ulbjerg Klint ved Hjarbæk Fjord med løftet om opretstående kobjælder – Pulsatilla vulgaris. Og om der var kobjælder! En bakke helt fuld af dem – og de stod alle og blomstrede så smukt. smileyDet blæste godt så de vendte alle samme vej, drejet af vinden.


I nærområdet hvor vi bor fandt vi disse skraldgule engkabbelejer. De lyser op midt blandt grønt græs og visne siv fra sidste år – næsten som om det er dem der har opfundet solen.


Når vi nu havde fundet den opretstående kobjælde, måtte vi vel også kunne finde den nikkende kobjælde. Den vokser i Mulbjerge ved Lille Vildmose, og også der var der rigtig mange. Hvor starter man og hvor slutter man? Men denne lille rundtur til forårsbebuderne slutter altså her med den nikkende kobjælde. smiley